پانسمان کربن

پانسمان کربن

پانسمان کربن

پانسمان کربن یا پانسمان ذغال فعال، از یک شبکه فیبرهای کربنی تحت شرایط استریل ساخته شده است که میکرو ارگانیسم های بیماری زا و مولکول های بو را به دام انداخته و به این طریق به بهبود زخم کمک می کند. برخی از این پانسمان ها دارای یک لایه ویسکوزی هستند که به جذب بالای ترشحات و عفونت زخم کمک می کند. این پانسمان معمولا برای زخم های خیلی خشک به دلیل احتمال ایجاد حسایت پوستی مناسب نیست مگر اینکه زیر آن از یک پانسمان مرطوب استفاده شود تا بافت خشک و نکروزه آن دبرید شود.

پانسمان کربن فعال

کربن فعال یا ذغال فعال با ذغال حاصل از سوختن چوب متفاوت است و برای مصارف درمانی تولید می شود. خاصیت سم زدایی و ضد میکروبی ذغال فعال در پزشکی استفاده های متعددی دارد. مثلا در محصولات مراقبت دهان و دندان، رفع مسمومیت های گوارشی، کمک به هضم غذا، رفع نفخ روده، کاهش کلسترول، اسهال، کاهش سطح فسفات در افراد دیالیزی و درمان انواع زخم از ذغال فعال استفاده فراوان می شود. ذغال فعال با به دام انداختن ترکیبات شیمیایی، از جذب آن ها ممانعت می کند.

پانسمان کربن فعال نقره دار

یون نقره خاصیت میکروب کشی دارد و به کاهش جمعیت میکروبی درون زخم های مزمن و عفونی کمک می کند. از این رو از یون نقره در ساختار بسیاری از پانسمان ها به عنوان یک آنتی بیوتیک فعال استفاده می شود. برخی انواع پانسمان کربن نیز به نقره آغشته شده و در ساختار خود ذرات نقره دارند. همزمان با جذب ترشحات و رطوبت زخم توسط پانسمان، ذرات نقره به مرور وارد زخم شده و عملکرد ضد میکروبی خود را اعمال می کنند. یکی از مزایای نقره این است که بر خلاف خاصیت میکروب کشی خود به سلول های سالم هیچ آسیبی نمی رساند.

مزایای این پانسمان

این پانسمان ها از مواد طبیعی با تکنولوژی خاصی به دست آمده و ایجاد آلرژی نمی کنند و  موجب افزایش خونرسانی و هومئوستازی شده و درد را کاهش می دهد. این پانسمان ها به از بین بردن بوی بد زخم ناشی از ترشحات و عفونت کمک می کنند. طی پژوهش ها مشاهده شده است که سطح زخم هایی که با آن پوشیده شده اند، با سرعت بالاتری بهبود یافته، بافت مرده و درد آنها کمتر شده است. پانسمان کربن به نسبت کارایی و تاثیر گذاری در درمان زخم، مقرون به صرفه بوده و هزینه های بیمار را کاهش می دهد. در کنار فیبرهای کربن می توان از مواد آنتی باکتری و ترمیم کننده ای همچون نقره نیز استفاده نمود.این پانسمان برای زخم های حاد و مزمنی همچون زخم های عفونی، عمیق، فیستول و زخم هایی با ترشح بالا قابل استفاده است. از پانسمان کربن فعال می توان به عنوان پانسمان اولیه روی زخم های سطحی تر استفاده نمود. همچنین می توان برای زخم های عمیق از پانسمان اولیه دیگری برای پر کردن حفره زخم استفاده نموده و پانسمان کربن را به عنوان پانسمان ثانویه روی آن قرار داد.

کاربرد

پانسمان زخم که اولین قدم برای درمان
زخم های حاد و مزمن است که بوی بدی دارند، عفونی هستند یا ریسک عفونت دارند.

عملکرد

کربن فعال باعث اتصال مولکول های بو و
باکتری ها می شود. لایه غیر پشمی نیز جاذب قوی ترشحات زخم است.

موارد استفاده

پانسمان زخم برای بوی بد، زخم های حاد
یا مزمن، زخم های عفونی به غیر از آنهایی که نیاز به درمان هایی همچون دبریدمان یا
درمان با آنتی بیوتیک دارند.

موارد غیر قابل استفاده

برای بعضی زخم های خیلی خشک که حساسیت مقابل کربن را دارد بهتر است از این پانسمان استفاده نشود و موقع عکسبرداری حتما این پانسمان را بخاطر نقره موجود در آن از روی زخم برداشت.

عوارض جانبی پانسمان کربن

استفاده از پانسمان نقره و کربن  بدون هیچگونه مشکل و عوارض میباشد.

نحوه نگه داری

لطفا در جای خشک و دور از نور مستقیم آفتاب انبار شوند بعد از تاریخ انقضاء و یا در صورت صدمه دیدن بسته از این پانسمان استفاده نشود.

موارد مصرف
این پانسمان برای استفاده روی زخم های مزمن و بد بو و زخم های عفونی و بافت های از بین رفته پوست و زخم هایی که در اثر عمل جراحی و زخم هایی که نیاز به آنتی بیوتیک دارند استفاده می شود.

نوع عملکرد

لایه دارای کربن است که بوی زخم و باکتری ها را به خود جذب کرده همچنین PH زخم را متعادل نگه میدارد، پوشش ویسکوز دار باعث می شود که ترشحات زخم جذب شده و نقره موجود در پانسمان باعث از بین رفتن میکروب ها می شود.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.