رژیم غذایی دیابتی برای شاغلین:
1.توجه به سه وعده غذایی در روز،توصیه می شود پیش از رفتن به سر کار حتما یک صبحانه سبک مثل نان و پنیر و گردو میل کنید،یک میان وعده سبک شامل یک سیب متوسط ویا یک لقمه کوچک همراه داشته باشید،فقط یک وعده اصلی سر کار میل کنید و از خوردن ذره ذره بیسکویت و کاکائو پرهیز کنید.
2.ساعات غذایی منظمی متناسب با شرایط کاری خود در نظر بگیرید،حتی اگر با ساعات معمول غذا خوردن تفاوت داشته باشد.غذا خوردن در ساعت و زمان مشخص بهترین روش پیشگیری از افزایش وزن و تنظیم متابولیسم می باشد.یا اگر تحت هیچ شرایطی امکان جدا کردن زمان برای صرف غذا ندارید حتما تحت نظر مشاوره تغذیه غذای مصرفی را تبدیل به واحدهای دیگر کربوهیدرات و پروتئین کنید.
3.پرهیزاز حذف یک وعده غذایی:
این بی نظمی های غذایی سبب بی نظمی های بدن میشود و تمایل به غذا در وعده دیگر می شود و همچنین کالری های اضافی به شکل توده چربی در بدن تجمع می کند و قند خون هم از حالت نرمال خارج می شود.
4.توجه ویژه به صبحانه:
صبحانه متابولیسم بدن را فعال میکند و از گرسنگی شدید هنگام ناهار جلوگیری می کند.
5.توجه به ترکیب مواد غذایی مختلف:
وعده های غذایی نسبتا سبک و شامل، کربوهیدرات، پروتئین، سبزی ها و لبنیات باشد.
6.انتخاب مواد غذایی متناسب با نوع فعالیت :
برای مشاغلی که نیاز به دقت و توجه زیاد دارد،نوع میان وعده ها و غذای اصلی باید طوری انتخاب شود که ویتامین ها و فیبرها برای بدن تامین شود ،میان وعده ها مثل انواع میوه ها و غذای اصلی مثلا در گروه کربو هیدراتها:نان سنگگ،برنج و گروه پروتئین هم از پروتئین حیوانی که سر شار از پروتئین با ارزش بیولوژیک بالا مباشد.
7.کاهش مصرف چای و قهوه، مصرف بالای این دو به علت افزایش ماده محرکه کافئین در بدن باعث بی نظمی ساعت بیولوژیک، و مصرف بیشتر شکلات و شیرینی همراه آن می شود.
8.مصرف آب و دمنوشهای گیاهی:
افراد شاغل غالبا خوردن آب را فراموش می کنند و این می تواند هم در متابولیسم بدنشان عملکرد بدی داشته باشد و هم در عملکرد کار کلیه برایشان خطر ناک باشد.
9.مصرف سبزیجات در هر وعده غذای اصلی:
افراد شاغل به علت سرو غذای خود در محیط کار عموما از مصرف سبزیجات محروم می مانند،در صورتی که این افراد خیلی راحت می توانند یک عدد گوجه و خیار، یا سبزی خوردن را به همراه خود داشته باشند و هنگام سرو ناهار از آنها استفاده کنند.و اگر هم فرصت خوردن ناهار ندارند سبزی را همراه نان و پروتئین مصرفی مثل تن ماهی یا تکه ای مرغ به شکل ساندویچ همراه خود در سر کار داشته باشد.
پاسخ دهید