اختلال در درمان زخم دیابت : گاهی فرایند فیزیولوژیک التیام زخم و گذر از توالی فازها و مراحل التیام زخم و بهبود، با شکست مواجه میشود و منجر به مزم نشدن زخم میشود و فرایند بهبودی با شکست مواجه می گردد در این مقاله به مطالعه علل و عواملی که منجر به عدم التیام زخم منجر میگردد، میپردازیم. عوامل خطر قابل تعدیل شامل سیگار کشیدن، مصرف الکل، سوء تغذیه، چاقی ،دیابت، کمبود برخی ویتامین ها مثل ویتامین سی ، ویتامین های گروه ب بخصوص تیامین، ویتامین آ و دی، کمبود اکسید فولیک و کمبود برخی ریز مغذی ها نظیر روی، اهن و … بارداری، بیماری های قلبی و نارسایی عروقی (شریانی مثل گرفتگی عروق ناشی از آترواسکلروز و نارسایی وریدی )، نارسایی کلیه بخصوص در افرادی که دیالیز میشوند و عوامل غیر قابل تعدیل مثل پیری و بیماری های ژنتیکی می باشد.زخم مزمن به زخمی گفته میشه که بیشتر از دو هفته از التیام گذشته باشه و هنوز بهبود پیدا نکرده و در واقع التیام زخم روند بهبود طبیعی را دنبال نکرده و در مراحل اول (التهابی) متوقف شده است.
ویژگی های مشخص شده برای زخم های مزمن عبارتند از:
•طولانی شدن مرحله التیام
•عفونت زخم
•ایجاد بافت غیر معمول در زخم
اختلال در درمان زخم دیابت
تعداد زیادی از بیماریهای ژنتیکی و اختلالات کروموزومی میتوانند منجر به تاخیر التیام شوند که بصورت تیتر وار عبارتند از کم خونی ناشی از تالاسمی،کم خونی داسی شکل، سندرم داون ،اتاکسی تلانژکتازی،لیپودیستروفی پروجروید، سندرم کلاین فلتر و برخی بیماریهای روماتولوژیکی نظیر آرتریت روماتویید،لوپوس اریتماتوس، سندرم آنتی فسفولیپید.
برخی سرطان ها هم نظیر لوسمی و لنفوم ها میتوانند در ترمیم زخم اختلال ایجاد کنند.
امروزه زخم پای دیابتی از بیماریهای شایع در افراد دیابتی است که هزینه زیادی برای درمان بر دوش دولتها و نهادهای بیمه گر ایجاد میکند و گرفتاری و رنج زیادی را برای بیماران به همراه دارد.
مرکز تخصصی درمان زخم ارمغان با بهره گیری از پزشکان و پرستاران با تجربه و دوره دیده در این زمینه فعالیت میکند. مرکز درمان زخم ارمغان در نظر دارد تا با اجرای اقدامات درمانی کارآمد و موثر توسط درمانگران مجرب،یاری رسان بیماران در راستای درمان و تسریع بهبود زخم و پیشگیری از عواقب و پیامدهای زخم پای دیابتی و سایر انواع زخم من جمله استومی ها، زخم بستر و …تا رسیدن به اهداف درمانی باشد.
کاربران گرامی لطفا جهت دریافت وقت ویزیت و یا مشاوره با پزشکان مجرب کلینیک درمانی دیابت ارمغان به صفحه تماس با ما مراجعه نمایید.
پاسخ دهید