پانسمان عسل

پانسمان عسل

چگونه از عسل روی زخم ها استفاده می شود؟

عسل دارای خواص ضد باکتریایی و تعادل pH بی نظیری است که اکسیژن و ترکیبات درمانی را به زخم منتهی می کند.

آیا این ماده برای بهبودی زخم موثر است؟

عسل ماده ای شیرین است که نشان داده شده دارای اجزای فعال زیستی است که می تواند به بهبود زخم کمک کند.
طبق بررسی مقالات منتشر شده در مجله Wounds ، عسل در بهبود زخم ها فواید زیر را ارائه می دهد:

  • Ph اسیدی باعث بهبودی می شود. عسل دارای pH اسیدی بین ۳٫۲ تا ۴٫۵ است. هنگامی که روی زخم ها اعمال می شود ،ph اسیدی خون را ترشح می کند تا اکسیژن آزاد کند ، که برای بهبود زخم ها مهم است pH اسیدی همچنین وجود موادی به نام پروتئازها را کاهش می دهد که روند بهبود زخم را مختل می کنند.
  • شکر خاصیت اسمزی دارد. قندی که به طور طبیعی در این ماده وجود دارد ، تأثیر آب از بافت های آسیب دیده (که به عنوان یک اثر اسمزی شناخته می شود) است. این امر تورم را کاهش می دهد و جریان لنفاوی را برای بهبود زخم تشویق می کند. همچنین شکر آب را از سلول های باکتریایی بیرون می کشد ، که می تواند در جلوگیری از تکثیر آنها کمک کند.
  • اثر ضد باکتریایی: نشان داده شده است که عسل دارای اثر ضد باکتریایی بر باکتری هایی است که معمولاً در زخم ها وجود دارد ، مانند استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین (MRSA) و انتروکوک های مقاوم به ونکومایسین (VRE). بخشی از این مقاومت ممکن است از طریق اثرات اسمزی آن باشد.
  • بیشتر متخصصان پزشکی از نوع خاصی از عسل بر روی زخم ها به نام  مانوکا استفاده می کنند. این ماده از درختان مانوکا تهیه می شود. مانوکا از آن جهت که حاوی ترکیب متیل گلوکسال است بی نظیر است. این ترکیب باکتریوسیدال است (باکتری ها را می کشد) و یک مولکول کوچک است که ممکن است راحت تر به پوست و باکتری ها منتقل شود.

 انواع زخم ها

متخصصان زخم برای درمان انواع زخم زیر از عسل استفاده کرده اند

  • سوختگی ها
  • زخم ها ی مقاوم به درمان
  • سینوس پیلونیدال
  • زخم پای وریدی و دیابتی

محققان مطالعات مختلفی را در مورد اثربخشی این ماده به عنوان درمانی برای انواع زخم ها انجام داده اند. منبع  Cochrane ReviewTrusted Source ، یک بررسی گسترده در مورد  ۲۶ آزمایش بالینی را منتشر کرد که در مجموع ۳۰۱۱ شرکت کننده را شامل می شد.
محققان نتیجه گرفتند که به نظر می رسد عسل در بهبودی سوختگی با ضخامت جزئی و زخم های بعد از عمل بهتر از بسیاری از درمان های معمول کمک می کند. با این وجود ، مطالعات کافی وجود ندارد تا به طور قطع توصیه هایی را برای سایر انواع زخم ارائه دهیم.

چگونه عسل را برای زخم ها استفاده کنیم؟

اگر زخم یا سوختگی دارید که بهبود نمی یابد ، مهم است قبل از استفاده از عسل روی زخم با پزشک معاینه کنید.
در مورد زخمهای شدید بهتر است پزشک یا پرستار مراقبت از زخم به شما نشان دهند که بار اول عسل را چگونه استفاده کنید. این امر به این دلیل است که مقدار عسل و نحوه استفاده از پانسمان می تواند تاثیری در بهبود زخم ها داشته باشد.

نکاتی در مورد استفاده عسل بر روی زخم ها

اگر شما در خانه از عسل روی زخم ها استفاده می کنید ، چند نکته کلی برای کاربرد ارائه می شود.

  1. همیشه با استفاده از دست و تمیز کننده ها مانند گاز استریل و نوک پنبه شروع کنید.
  2. ابتدا عسل را روی پانسمان بمالید ، سپس ان را روی پوست بمالید. این کمک می کند تا از کثیف بودن عسل هنگام استفاده مستقیم بر روی پوست کاسته شود. همچنین می توانید گازآغشته به عسل مانند  MediHoney را خریداری کنید که چندین سال در بازار است.
  3.  یک لباس تمیز و خشک را روی عسل قرار دهید. این می تواند پد گاز استریل یا باند چسب باشد.
  4. پانسمان را هنگامی که روی زخم را اشباع می کند ، تعویض کنید. از آنجا که عسل شروع به بهبودی زخم می کند ، احتمالاً تغییرات پانسمان کمتر اتفاق می افتد.
  5. بعد از پانسمان زخم دستان خود را بشویید.

انواع عسل مورد استفاده در زخم ها

در حالت ایده آل، فرد باید از عسل درجه پزشکی استفاده کند، که فراوری شده است و به همین دلیل کمتر احتمال بروز واکنش سیستم ایمنی بدن را دارد.

علاوه بر مانوکا، اشکال دیگری که برای بهبودی به فروش می رسد شامل Gelam ، Tualang و MediHoney است که یک نام تجاری برای محصولی است که در آن عسل با تابش گاما استریل شده است.

عکس العمل های آلرژیتیک زخم 

علائمی که نشان می دهد به آن حساسیت دارید ، عبارتند از:

  • سرگیجه
  • تورم شدید
  • حالت تهوع
  • سوزش یا سوزش بعد از استفاده موضعی
  • تنگی نفس
  • استفراغ

اگر این علائم را تجربه کردید ، پوست خود را از آن تمیز کرده و به دنبال مراقبت پزشکی باشید. تا زمانی که با پزشک صحبت نکنید ، دوباره آن را استفاده نکنید.

خطرات استفاده عسل خام یا معمولی موجود در بازار چیست؟

برخی محققان نگرانی در مورد استفاده از عسل خام که از لانه زنبوری و فیلتر نشده برای درمان زخم تهیه می شود ، ابراز کرده اند. آنها تصور می کنند که با استفاده از این نوع خطرات بیشتری برای عفونت وجود دارد.

به گفته ژورنال Wilderness & Medicine Medicine ، این در حالی است که این ایده بیشتر از چیزی است که اثبات شود ، آگاهی از خطرات مهم است.

همچنین ممکن است عسل های خانگی اثری برای بهبود زخم شما نداشته باشد. این مورد عدم اثر بخشی پانسمان با عسل می تواند یک هفته یا بیشتر طول بکشد.

اگر هیچ پیشرفتی را مشاهده نمی کنید ، با پزشک یا پرستار صحبت کنید.

نتیجه گیری

عسل پزشکی دارای خواص ضد باکتریایی ، ضد التهابی و حتی ضد بو است که می تواند به مبتلایان به زخم های مزمن کمک کند.

قبل از استفاده از این نوع پانسمان  همیشه باید با پزشک خود مشورت کنید تا از ایمن بودن زخم اطمینان حاصل کنید.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.